Ételallergia vizsgálat

IgE és IgG vizsgálatok

IgE és IgG vizsgálatok

A specifikus IgE meghatározást légúti allergiánál akkor javasolják, ha az ún. Prick-teszt - szakorvos által bőrre felvitt allergének vizsgálata - nem végezhető, pl. 2 év alatti gyermekek, várandós kismamák esetében, vagy mert a páciens nem tud leállni az allergia ellenes gyógyszerek szedésével átmenetileg sem. Illetve várandós kismamáknál rovarméreg allergiák diagnosztizálásában ( prick tesztet csak speciális körülmények között lehet végezni).

Ha allergiás panasz van és a vérvétellel történt IgE vizsgálat nem talált eltérést, azaz negatív, akkor a Prick teszt elvégzése javasolt. Az IgE ellenanyagok szintje nem tükrözi az allergia súlyosságát, csupán annak lehetőségét veti fel.

az IgE szintek esetében is nagyon gyakori az álpozitivitás, különösen akkor, ha ételallergiák kivizsgálásáról van szó. Ennek egyik fő oka, hogy az IgE vizsgálatok esetében az adott ételhez tartozónak tartott allergén nem feltétlenül egyezik meg azzal, amivel a szervezet valóban találkozik. Az emésztés során ugyanis az étel komponensek lebomlanak, így lehet, hogy a szervezetbe került fehérjedarabkák már veszélytelenek – szemben a teszt során használt allergénnel. Ráadásul az egyes ételekben levő allergénekkel szemben keresztreakció is felléphet, ami téves eredményekhez vezethet.

A specifikus IgG szint emelkedés jellemzően ételeknél fordul elő.

a kliens egészségügyi történetét, illetve biorezonancia wellnes rendszer segítségéve kiértékelésre kerül az eredménye a táplálkozási gyakorlatok/ szokások szemszögéből.

Közel 1.5h alatt komplex kép alakul ki a kliens életmódjáról, táplálkozási életviteli szokásairól. Mindezen rendszerek, és információk segítségével, a konzultáció végén egyénre alakított ásványanyag, nyomelem, vitamin, és ideális személyre alakított táplálkozás ajánlásával zárul a beszélgetés. Ezen lehetőségek segítségével törekszünk visszaállítani a szervezet harmonikus működését.

Az IgG ellenanyag szint vérvételéhez:

• nem szükséges éhgyomor

• a nap bármely szakában levehető

• nem szükséges az antihisztaminok elhagyása

vervetelpont@gmail.hu

Telefon: +36209604140

Új diagnosztikai lehetőség szérumból a táplálék specifikus IgG kimutatására

Statisztikák alapján az emberek kb. 60 %-a mutat túlérzékenységet és/vagy intoleranciát a táplálék valamelyik összetevőjével szemben. Ez a túlérzékenység reakció változatos, sokszor nem specifikus egészségi problémákat okoz. Ezek lehetnek különféle bőrelváltozások, kiütések, bélpanaszok, migrénes fejfájások.

Ha a klasszikus nutritiv allergia panel negatív (ahol táplálék specifikus IgE mérés történik) és a klinikai panaszok fennállnak érdemes a táplálék specifikus IgG panelt is elvégezni.

220+ táplálék specifikus IgG:

  • Tej, tejkészítmények: alfa-lactalbumin, béta-lactoglobulin, bivalytej, juh tej, kazein, kecsketej, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája
  • Halak, tenger gyümölcsei: ajóka, alga espaguette , alga spirulina, alga wakame, angolna, csiga, parti csuka, doradó, fekete sügér, fekete tőkehal, fésűs kagyló, foltos tőkehal, garnélarák, hering, homár, hüvelykagyló, kacsakagyló, kardhal, kaviár, kék kagyló, kemény- vagy pénzkagyló, lazac, lepényhal, makréla, naphal, osztriga, ördöghal, pisztráng, polip, ponty, rombuszhal, sügér, szardínia, szívkagyló, tarisznyarák, tintahal kalamári, tintahal, szépia, tonhal, tőkehal
  • Gyümölcsök: alma, ananász, avokádó, banán, citrom, cseresznye, datolya, eper, faeper, fekete áfonya, fekete ribizli, füge, görögdinnye, gránátalma, grapefruit, guava, kivi, körte, licsi, lime, málna, mandarin, mangó, mazsola, narancs, nektarin, olajbogyó, őszibarack, papaja, paradicsom, rebarbara, ribizli, sárgabarack, sárgadinnye, szeder, szilva, szőlő, vörösáfonya
  • Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, babérlevél, bazsalikom, bors keverék (fekete/ fehér), borsmenta, cayenne-bors, csalán, curry, édesgyökér, fahéj, fokhagyma, gingkó, ginzeng, gyömbér, kakukkfű, kamilla, kapor, komló, koriander, kömény, majoranna, menta, mustármag, petrezselyem, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, vanília, vörös chili, zsálya
  • Húsok: bárányhús, bivaly, borjúhús, csirkehús, disznóhús, fogolyhús, fürjhús, kacsahús, kecskehús, lóhús, marhahús, nyúlhús, pulykahús, rőtvad (szarvas-, őzhús), strucc, vaddisznóhús
  • Zöldségfélék: amarantusz (disznóparéj), articsóka, borsó, brokkoli, burgonya, cékla, cikória, csicseriborsó, cukkíni, édesburgonya, édeskömény (levél), fehér karóbab, fehérrépa, fejes saláta, hagyma, káposzta, káposzta vörös, kapribogyó, karfiol, kobaktök/futótök, mángold, maniókamogyoróhagyma, padlizsán, paprika, póréhagyma, retek, ruccola, sárgarépa, spárga, spenót, széles bab, szójabab, uborka, vizitorma, vörös vesebab, zeller, zöldbab, kelbimbó, lencse
  • Olajos magvak: dió, fenyőmag, földimogyoró, kesudió, kókusz, makadámdió, mandula, mogyoró, paradió, pisztácia, tigrisdió / földimandula
  • Gabonafélék: árpa, búza, búzakorpa, durumbúza, gliadin, gríz (polenta), köles, kukorica, kuszkusz, lenmag, maláta, pohánka, quinoa, rizs, rozsliszt, tönkölybúza, transzglutamináz, zab
  • Egyebek: tea (fekete), tea (zöld), agar-agar, élesztő (sütő), élesztő (sör), gesztenye, kakaóbab, gomba, kávé, kóladió, méz, nádcukor, napraforgómag, repcemag, szentjánoskenyér, szezámmag, tápióka

56.000 Ft-ért érhető el

sorban állás nélkül, mindössze bejelentkezés szükséges!